DOCENTEN

ZANG

Andrea Rickets

Andrea zangdocente Popschool Blaricum

Andrea is gediplomeerd zangdocente en actief zangeres op verschillende vlakken, waaronder de gospelscene.

Op advies van haar moeder is zij op 11-jarige leeftijd begonnen met zanglessen te volgen, waarna zij uiteindelijk haar scholen vertegenwoordigde bij verschillende zangcompetities in Suriname. Gedreven als zij is, eindigde Andrea veelal in de top.

Hiermee begon een dynamisch vocaal avontuur en werd zij met één van de bekendste coverbands in Suriname (Kasimex Houseband) een gerenommeerde naam in het coverband circuit. Deze band heeft zowel binnen- als buitenlandse optreden gedaan met Andrea.

Op haar 23e kwam zij naar Nederland. Andrea begon direct met studio opdrachten in te zingen en nam plaats in verschillende gospel- en coverbands. Hierbij ontwikkelde zij zich niet alleen als solozangeres, maar ook als ervaren achtergrondzangeres voor onder andere Lee Towers, Bryan B., Gordon en Ruth Jacott. Meerstemmig zingen is haar dan ook op het lijf geschreven en komt goed van pas bij het coachen van duo’s of grotere groepen. Ook werd Andrea met haar zangtrio Almere Harmony winnaar bij Songs For Freedom en openden zij het Bevrijdingsfestival op 5 mei 2022. Tenslotte heeft zij in verschillende zangprogramma’s als publieksjury deelgenomen.

Omdat Andrea een enorme passie voor zang coaching bezit, heeft zij zich verder ontwikkeld door de opleiding Vocal Coach te doen en diverse cursussen en workshops te volgen. Zo kan Andrea haar ervaring en kennis perfect toepassen om maatwerk te kunnen leveren aan beginnende of gevorderde zangleerlingen. ”The sky is the limit!”


GITAAR

Sallo Zijlstra

Op zijn achtste begonnen met klassieke gitaarlessen, waarna de elektrische gitaar uiteindelijk zijn hart heeft gestolen. Salle ontwikkelt zich snel verder door veel te spelen in bandjes en het duurt dan ook niet lang voordat zijn opleiding in beeld komt: Jazz & Pop op het Conservatorium te Utrecht. Daar kreeg hij les van o.a. Tim Langedijk, Marcel Karreman, Erik Rutjes en George Dumitriu, bekende namen in de muziekwereld. Zoals alle andere docenten is Salle ook zelf actief als uitvoerend muzikant.

In Salle’s lessen laat hij je kennis maken met verschillende kanten van de gitaar: melodieën, akkoorden van bekende liedjes, of met ‘power chords’ meespelen met rocknummers. Verder gaat hij op zoek naar wat jou als leerling het meest aanspreekt. Verschillende stijlen zoals pop, jazz, rock, klassiek kunnen langs komen of zelfs song writing.

En dat natuurlijk allemaal met veel fun in de les! Bij Salle moet je zijn!

(BAS)GITAAR

Dirk Evelo

Ook Dirk is multi-inzetbaar en geeft zowel gitaarles als basgitaarles.

Na een aantal jaren piano te hebben gespeeld begon hij op 13-jarige leeftijd met basgitaar en was sindsdien verkocht. Hij houdt zich bezig met veel verschillende soorten muziek, met funk en soul als favoriete genres. Vanaf zijn 15e begon Dirk ook nog gitaar te spelen.

Hij heeft net als een aantal andere docenten van Popschool Blaricum gestudeerd aan het Utrechts Conservatorium en is naast docent ook actief als bassist in meerdere bands, onder andere D’Orange.

Een catchy popliedje op akoestische gitaar of een vette riff of solo op elektrische gitaar, een vette slappende basspartij leert hij je graag. Samen ervoor zorgen dat jij in je eigen tempo je favoriete muziek kan spelen. Of je nu net begint of al gevorderd bent; gegarandeerd rock ’n roll, funk en plezier!


DRUMS

Roalt Breet

Roalt Breet drumdocent bij Popschool Blaricum Blaricum

Roalt is oprichter van Popschool Blaricum. Hij begon te trommelen toen hij 7 jaar was en bij de lokale drumband bleek al gauw dat zijn talenten niet onberoerd konden blijven. Dankzij de creativiteit in de drumband ontwikkelde Roalt zich ook op veel verschillende percussie-instrumenten. Deze drumband is omgevormd tot big band waarin Roalt voor lange tijd drummer was.

Maar de kant van een coverband begon steeds meer te trekken. De stap naar verschillende coverbands was dan ook snel gemaakt, waarmee hij ontelbare geslaagde optredens heeft gedaan. Nu speelt Roalt nog steeds actief in verschillende projecten.

Zelf noemt Roalt zich autodidact (‘kennis verkregen door zelfstudie’), maar heeft wel noten leren lezen tijdens zijn periode in de drumband.

Hij weet dan ook als geen ander hoe hij de lessen leuk kan maken en houden!

DRUMS/PIANO

Jonatan Kuhlmann

Jonatan Kuhlmann drumdocent bij Popschool Blaricum

Deze enthousiaste drummer groeide op in Twente en is van jongs af aan gek van muziek.

Op vroege leeftijd begon Jonatan met pianolessen aan de muziekschool in Borne, waarna hij zich vanaf zijn 12e onder begeleiding van Erik Poorteman. voornamelijk op het drumstel richt.

Inmiddels woont Jonatan in Amsterdam, waar hij is afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam, afdeling Jazz. Hier leerde hij de meest uiteenlopende technieken van bekende drummers als Martijn Vink, Yoran Vroom en Marcel Serierse.

Voordat Jonatan aan dit muzikale avontuur begon, volgde hij een andere opleiding: Lichamelijke Opvoeding in Zwolle waar hij op zowel middelbaar als primair onderwijs zijn passie voor lesgeven heeft ontdekt en op eigen manier vormgegeven.

Jonatan: ‘In mijn lessen staat de leerling centraal en door mij te verplaatsen in de
belevingswereld van de leerling, speel ik in op zijn/haar voorkeuren. Intrinsieke motivatie is ontzettend goed het leerproces. Plezier hierin is natuurlijk heel belangrijk.’.


PIANO

Nico Strubbe

Nico is ook een ervaren pianodocent. Vanaf elk niveau kun je instappen; absolute beginner tot gevorderde en zelfs voorbereiding naar toelatingsexamen conservatorium behoort tot de mogelijkheden.

Je zal al meteen ervaren wat een plezier het is om muziek te maken, zelfs al ben je nog maar pas begonnen.

Bij beginners gebruikt Nico een methode waarbij je snel en makkelijk een goede basis ontwikkelt en kijkt tegelijk naar wat de leerling graag zelf wil spelen. Nico vindt het belangrijk dat de leerling plezier in het pianospelen krijgt en zich op zijn of haar gemak voelt.

Ook wil hij er graag achter komen wat je wil bereiken met de pianolessen: Je kunt bijvoorbeeld graag bekende liedjes willen spelen voor je vrienden en familie, of leren begeleiden, of wellicht zelf liedjes maken?

Tijdens de lessen schenkt Nico, naast de nodige technische basisvaardigheden (noten en ritme leren lezen), ook veel aandacht aan de ontwikkeling van muzikaliteit en muziek beluisteren. Alle muziekstijlen van pop, jazz en klassieke muziek komen aan de orde, maar ook zaken als bijvoorbeeld karakters in de muziek.

Naast lesgeven is Nico – zoals elke docent van de Popschool Blaricum – zelf ook nog actief met optredens.