DOCENTEN

ZANG

Andrea Rickets

Andrea zangdocente Popschool Blaricum

Andrea is gediplomeerd zangdocente en actief zangeres op verschillende vlakken, waaronder de gospelscene.

Op advies van haar moeder is zij op 11-jarige leeftijd begonnen met zanglessen te volgen, waarna zij uiteindelijk haar scholen vertegenwoordigde bij verschillende zangcompetities in Suriname. Gedreven als zij is, eindigde Andrea veelal in de top.

Hiermee begon een dynamisch vocaal avontuur en werd zij met één van de bekendste coverbands in Suriname (Kasimex Houseband) een gerenommeerde naam in het coverband circuit. Deze band heeft zowel binnen- als buitenlandse optreden gedaan met Andrea.

Op haar 23e kwam zij naar Nederland. Andrea begon direct met studio opdrachten in te zingen en nam plaats in verschillende gospel- en coverbands. Hierbij ontwikkelde zij zich niet alleen als solozangeres, maar ook als ervaren achtergrondzangeres voor onder andere Lee Towers, Bryan B., Gordon en Ruth Jacott. Meerstemmig zingen is haar dan ook op het lijf geschreven en komt goed van pas bij het coachen van duo’s of grotere groepen. Ook werd Andrea met haar zangtrio Almere Harmony winnaar bij Songs For Freedom en openden zij het Bevrijdingsfestival op 5 mei 2022. Tenslotte heeft zij in verschillende zangprogramma’s als publieksjury deelgenomen.

Omdat Andrea een enorme passie voor zang coaching bezit, heeft zij zich verder ontwikkeld door de opleiding Vocal Coach te doen en diverse cursussen en workshops te volgen. Zo kan Andrea haar ervaring en kennis perfect toepassen om maatwerk te kunnen leveren aan beginnende of gevorderde zangleerlingen. ”The sky is the limit!”


GITAAR

Tom Bouwmeister

Tom is op jonge leeftijd al met muziek bezig. Gitaar spelen is waar hij het meeste van geniet, maar daarnaast heeft hij pianoles gehad, drumt en speelt basgitaar. Nu houdt hij zich graag bezig met veel verschillende soorten muziek. Zo is zijn ervaring met het spelen van jazz, metal, funk, blues, rock en pop hem meer dan bekend. Net als Dirk heeft hij gestudeerd aan het  Conservatorium van Utrecht. Het is dan ook niet gek dat hij ook les geeft op onze zuster vestiging Veense Popschool!

Tom speelt ook in het nachtlicht ensemble – een combinatie van jazz/pop en klassieke muzikanten – en in twee andere bands met conservatoriumstudenten.

In de lessen van Tom staan plezier en muzikaliteit van de leerling voorop. Ook is hij altijd benieuwd naar je muzikale achtergrond en motivatie om (bas)gitaar te leren spelen. Zo blijven zijn lessen altijd dicht bij de leerling en brengt hij je gitaarspel naar een hoger niveau!


(BAS)GITAAR

Dirk Evelo

Ook Dirk is multi-inzetbaar en geeft zowel gitaarles als basgitaarles.

Na een aantal jaren piano te hebben gespeeld begon hij op 13-jarige leeftijd met basgitaar en was sindsdien verkocht. Hij houdt zich bezig met veel verschillende soorten muziek, met funk en soul als favoriete genres. Vanaf zijn 15e begon Dirk ook nog gitaar te spelen.

Hij heeft net als een aantal andere docenten van Popschool Blaricum gestudeerd aan het Utrechts Conservatorium en is naast docent ook actief als bassist in meerdere bands, onder andere D’Orange.

Een catchy popliedje op akoestische gitaar of een vette riff of solo op elektrische gitaar, een vette slappende basspartij leert hij je graag. Samen ervoor zorgen dat jij in je eigen tempo je favoriete muziek kan spelen. Of je nu net begint of al gevorderd bent; gegarandeerd rock ’n roll, funk en plezier!


DRUMS

Jonatan Kuhlmann

Jonatan Kuhlmann drumdocent bij Popschool Blaricum

Deze enthousiaste drummer groeide op in Twente en is van jongs af aan gek van muziek.

Op vroege leeftijd begon Jonatan met pianolessen aan de muziekschool in Borne, waarna hij zich vanaf zijn 12e onder begeleiding van Erik Poorteman. voornamelijk op het drumstel richt.

Inmiddels woont Jonatan in Amsterdam, waar hij is afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam, afdeling Jazz. Hier leerde hij de meest uiteenlopende technieken van bekende drummers als Martijn Vink, Yoran Vroom en Marcel Serierse.

Voordat Jonatan aan dit muzikale avontuur begon, volgde hij een andere opleiding: Lichamelijke Opvoeding in Zwolle waar hij op zowel middelbaar als primair onderwijs zijn passie voor lesgeven heeft ontdekt en op eigen manier vormgegeven.

Jonatan: ‘In mijn lessen staat de leerling centraal en door mij te verplaatsen in de
belevingswereld van de leerling, speel ik in op zijn/haar voorkeuren. Intrinsieke motivatie is ontzettend goed het leerproces. Plezier hierin is natuurlijk heel belangrijk.’.

David Mathas

David Mathas drumdocent Popschool BlaricumDavid, geboren op 1 januari, ontwikkelde al op jonge leeftijd interesse in ritme en muziek. Hij studeerde dan ook graag af op Jazz en Popmuziek aan het Conservatorium te Utrecht en heeft van muziek zijn beroep gemaakt.

Tijdens zijn studie aan het Conservatorium werkte hij aan verschillende jazz-, pop- en funkprojecten. Met de Rabo Next Stage Band speelde hij o.a. in 2018 in TivoliVredenburg in Utrecht, in 2019 won David met de Jazz Focus Big Band onder leiding van Lorenzo Mignacca de Prinses Christina Concours in het BIMHUIS, waarna hij met de Utrechtse Studenten Bigband (USBB) op het Umbria Jazz Festival in Italië en met Trijntje Oosterhuis in Tivoli Utrecht heeft opgetreden. Tegenwoordig speelt David voornamelijk in de USBB en zijn eigen trio’s KRONOLOGICAL en AMADOJ.

Ook heeft David onder andere als support act van Hans Dulfer gespeeld met ConFusion en heeft hij meerdere keren op het Jazz in het Dorp Jazz Festival in Amstelveen opgetreden.

Om deze passie over te dragen aan de volgende generaties, is David drumdocent bij de Popschool Blaricum.

Roalt Breet

Roalt Breet drumdocent bij Popschool Blaricum BlaricumRoalt is oprichter van Popschool Blaricum. Hij begon te trommelen toen hij 7 jaar was en bij de lokale drumband bleek al gauw dat zijn talenten niet onberoerd konden blijven. Dankzij de creativiteit in de drumband ontwikkelde Roalt zich ook op veel verschillende percussie-instrumenten. Deze drumband is omgevormd tot big band waarin Roalt voor lange tijd drummer was.

Maar de kant van een coverband begon steeds meer te trekken. De stap naar verschillende coverbands was dan ook snel gemaakt, waarmee hij ontelbare geslaagde optredens heeft gedaan. Nu speelt Roalt nog steeds actief in verschillende projecten.

Zelf noemt Roalt zich autodidact (‘kennis verkregen door zelfstudie’), maar heeft wel noten leren lezen tijdens zijn periode in de drumband.

Hij weet dan ook als geen ander hoe hij de lessen leuk kan maken en houden!


PIANO

Nico Strubbe

Nico is ook een ervaren pianodocent. Vanaf elk niveau kun je instappen; absolute beginner tot gevorderde en zelfs voorbereiding naar toelatingsexamen conservatorium behoort tot de mogelijkheden.

Je zal al meteen ervaren wat een plezier het is om muziek te maken, zelfs al ben je nog maar pas begonnen.

Bij beginners gebruikt Nico een methode waarbij je snel en makkelijk een goede basis ontwikkelt en kijkt tegelijk naar wat de leerling graag zelf wil spelen. Nico vindt het belangrijk dat de leerling plezier in het pianospelen krijgt en zich op zijn of haar gemak voelt.

Ook wil hij er graag achter komen wat je wil bereiken met de pianolessen: Je kunt bijvoorbeeld graag bekende liedjes willen spelen voor je vrienden en familie, of leren begeleiden, of wellicht zelf liedjes maken?

Tijdens de lessen schenkt Nico, naast de nodige technische basisvaardigheden (noten en ritme leren lezen), ook veel aandacht aan de ontwikkeling van muzikaliteit en muziek beluisteren. Alle muziekstijlen van pop, jazz en klassieke muziek komen aan de orde, maar ook zaken als bijvoorbeeld karakters in de muziek.

Naast lesgeven is Nico – zoals elke docent van de Popschool Blaricum – zelf ook nog actief met optredens.


WhatsApp WhatsApp ons!