DOCENTEN

ZANG

Anouk Wolf

Anouk Wolf zangdocente Popschool BlaricumMulti inzetbaar als Anouk nu is, begon ze op haar vierde met piano- en zanglessen op de kleuterafdeling van het Conservatorium Den Haag. Terwijl ze altijd bleef zingen, vervolgde ze haar pianolessen in haar stad Haarlem. Later volgden zanglessen in zowel klassieke, als pop/jazz richting en nam zij deel aan musicals waardoor Anouk nu zeer breed onderlegd is.

Onze zangdocente is veel bezig met schrijven van eigen muziek, waarbij ze zichzelf begeleidt op zowel piano als gitaar en met het maken van haar debuut EP is het afstuderen aan het Utrechts Conservatorium een feit.

Anouk geeft zanglessen aan jong en oud. Haar visie sluit aan op die van de Popschool Blaricum: De behoeftes van de leerling ontdekken en op basis daarvan het meeste eruit halen. In haar lessen komen onder andere zangtechniek (op basis van niveau), meerstemmigheid, performance en uitspraak aan bod. Een veilige sfeer en muzikaliteit staan voor haar voorop, maar het belangrijkste vindt Anouk dat de lessen leuk zijn, want: “hoe fijn is het om te zingen en met muziek bezig te zijn?”


GITAAR

Tom Bouwmeister

Tom is op jonge leeftijd al met muziek bezig. Gitaar spelen is waar hij het meeste van geniet, maar daarnaast heeft hij pianoles gehad, drumt en speelt basgitaar. Nu houdt hij zich graag bezig met veel verschillende soorten muziek. Zo is zijn ervaring met het spelen van jazz, metal, funk, blues, rock en pop hem meer dan bekend. Net als Lester studeert hij aan het  Conservatorium van Utrecht. Het is dan ook niet gek dat hij ook les geeft op onze zuster vestiging Veense Popschool!

Tom speelt ook in het nachtlicht ensemble – een combinatie van jazz/pop en klassieke muzikanten – en in twee andere bands met conservatoriumstudenten.

In de lessen van Tom staan plezier en muzikaliteit van de leerling voorop. Ook is hij altijd benieuwd naar je muzikale achtergrond en motivatie om (bas)gitaar te leren spelen. Zo blijven zijn lessen altijd dicht bij de leerling en brengt hij je gitaarspel naar een hoger niveau!


(BAS)GITAAR

Lester van de Berg basgitaardocent Popschool BlaricumOok Lester is multi-inzetbaar en geeft zowel gitaarles als basgitaarles.

Na aansporen van zijn ouders begon Lester op zijn zesde gitaar te spelen en was sindsdien verkocht. De latin, rock en soul kreeg hij van zijn ouders mee en ontdekte zelf metal en jazz in latere jaren.

Halverwege zijn tienerjaren pakte hij de basgitaar op en heeft die sindsdien niet meer losgelaten. Net als Tom en Anouk studeert Lester op het Utrechts Conservatorium.

Een catchy popliedje op akoestische gitaar of een vette riff of solo op elektrische gitaar, een vette slappende basspartij leert hij je graag. Samen ervoor zorgen dat jij in je eigen tempo je favoriete muziek kan spelen. Of je nu net begint of al gevorderd bent; gegarandeerd rock ’n roll, funk en plezier!


DRUMS

Damian de Muijnck

Damian de Muijnck drumdocent bij Popschool Blaricum

Zoals alle andere docenten is Damian ook student aan het Utrechts Conservatorium. Hij speelde onder andere op het afstudeerconcert van voormalig gitaardocent bij zusterschool De Veense Popschool, Jelle van Bemmelen. Damian is een veel gevraagde drummer onder zijn collega studenten.

In de Zeeuwse stad Vlissingen groeide hij tussen zijn muzikale familie, waarbij hij op vierjarige leeftijd al begon met drummen. Daar heeft hij les gekregen van Friso van Wijck op de Zeeuwse muziekschool en het kon dan ook niet uitblijven dat hij naar het Conservatorium zou gaan. Bij Friso heeft Damian de basistechnieken tot in de perfectie geleerd. Deze ervaring komt hem nu perfect van pas in het lesgeven; Damian begrijpt namelijk als geen ander hoe het is om te starten met drums en weet dan ook altijd fun in de les te brengen.

Omdat Damian de richting van Jazz studeert, is hij voornamelijk bezig met zijn Jazztrio SeptNoir, Michiel Dutihl Sextet, Bram van de Glind kwartet en Yannic Forster Trio. Ook Damian heeft dus een grote dosis ervaring door zelf live bezig te zijn en kan hiermee diverse stijlen goed afwisselen tijdens de lessen.

Roalt Breet

Roalt Breet drumdocent bij Popschool Blaricum BlaricumRoalt is oprichter van Popschool Blaricum. Hij begon te trommelen toen hij 7 jaar was en bij de lokale drumband bleek al gauw dat zijn talenten niet onberoerd konden blijven. Dankzij de creativiteit in de drumband ontwikkelde Roalt zich ook op veel verschillende percussie-instrumenten. Deze drumband is omgevormd tot big band waarin Roalt voor lange tijd drummer was.

Maar de kant van een coverband begon steeds meer te trekken. De stap naar verschillende coverbands was dan ook snel gemaakt, waarmee hij ontelbare geslaagde optredens heeft gedaan. Nu speelt Roalt nog steeds actief in verschillende projecten.

Zelf noemt Roalt zich autodidact (‘kennis verkregen door zelfstudie’), maar heeft wel noten leren lezen tijdens zijn periode in de drumband.

Hij weet dan ook als geen ander hoe hij de lessen leuk kan maken en houden!


PIANO

Nico Strubbe

Nico is ook een ervaren pianodocent. Vanaf elk niveau kun je instappen; absolute beginner tot gevorderde en zelfs voorbereiding naar toelatingsexamen conservatorium behoort tot de mogelijkheden.

Je zal al meteen ervaren wat een plezier het is om muziek te maken, zelfs al ben je nog maar pas begonnen.

Bij beginners gebruikt Nico een methode waarbij je snel en makkelijk een goede basis ontwikkelt en kijkt tegelijk naar wat de leerling graag zelf wil spelen. Nico vindt het belangrijk dat de leerling plezier in het pianospelen krijgt en zich op zijn of haar gemak voelt.

Ook wil hij er graag achter komen wat je wil bereiken met de pianolessen: Je kunt bijvoorbeeld graag bekende liedjes willen spelen voor je vrienden en familie, of leren begeleiden, of wellicht zelf liedjes maken?

Tijdens de lessen schenkt Nico, naast de nodige technische basisvaardigheden (noten en ritme leren lezen), ook veel aandacht aan de ontwikkeling van muzikaliteit en muziek beluisteren. Alle muziekstijlen van pop, jazz en klassieke muziek komen aan de orde, maar ook zaken als bijvoorbeeld karakters in de muziek.

Naast lesgeven is Nico – zoals elke docent van de Popschool Blaricum – zelf ook nog actief met optredens.


DutchEnglish
WhatsApp WhatsApp ons!